Miljøtrening

 

Klubben har miljøtreninger hver mandag kl.18.00 ved klubbens lokaler på Rinnleiret. Møt opp og bli med. Du trenger ikke være medlem av klubben. Ta med bæsjeposer og godbiter.

Det vil alltid være en eller fler ansvarlige på miljøtreningene. Vi varierer hva vi trener på, men det gjennomgående er å lære kontakten med hunden og hjelpe deg til å trene slik at du blir trygg på hunden din. De ansvarlige har hatt hund i flere år og kan komme med gode tips til hvordan du kan jobbe godt med hunden din.

Vi bruker alltid positiv forsterking som treningsmetode. Det vil si at hunden får belønning når den gjør det du vil. Den straffes ikke når den ikke forstår hva du vil.

Å trene sammen med mange andre hunder gir en større trygghet for hunden og for deg som eier. Du vil helt sikkert oppleve at hunden ikke hører etter deg like godt som når du trener hjemme. Årsaken er at de fleste hunder er sosiale dyr som gjerne vil komme bort til de andre hundene på treningen.

Vi har en viktig regel: Det er hundeeierne som bestemmer om hundene skal ha kontakt med hverandre. Det er du som kjenner hunden din best.

Miljøtreningene er åpen for alle enten du er medlem eller ikke,men det er jo ønskelig at de som møter flere ganger melder seg inn i klubben på sikt.(Se Medlemskap)